Frågor & svar

Vad kostar det?

  • 350 kr per temin för Gibboner, Lemurer, Schimpanser och Gorillor  

  • 400 kr per termin för The gymnastics och Voltare.

  • 500 kr per termin för Frivoltarna.

När ni har fått plats i gruppen kan ni prova på 2-3 gånger innan ni betalar något.

Reducerade avgifter för ledarbarn

  • 200 kr per temin för Gibboner, Lemurer, Schimpanser och Gorillor  

  • 250 kr per termin för The gymnastics och Voltare.

  • 350 kr per termin för Frivoltarna.

Vad kostar försäkringen?

Höörs GF betalar basförsäkring för alla gymnaster, detta ingår i terminsavgiften. 

De gymnaster som utför fria rotationer runt tväraxeln (oavsett redskap), samt överslag och kullerbytta på trampett, behöver en extra träningsförsäkring. Försäkringspremien är inbakad i träningsavgiften för gymnasterna så ni behöver inte göra någon separat inbetalning för försäkringen.

Hur betalar jag?

Swisha till 123 007 73 70. Ange barnets namn och grupp (ex " Ida Håkansson Schimpanser") i meddelandetexten.

Eller: via bankgiro 718-7495. Ange barnets namn och grupp (ex " Ida Håkansson Schimpanser") som ref.


Hur ställer vi oss i kö?

Fyll i barnets uppgifter i formuläret på vår hemsida  så får ni köplats enligt det datum som fomuläret fylldes i. Vi hör av oss så fort det finns en ledig plats. OBS: Det har hänt att mail från oss har fastnat i skräppostfilter så lägg gärna till oss som kontakt i er adresslista eller håll koll på skräpposten. Lämna minst ett telefonnummer så att vi kan ringa om vi inte får tag på er via mail. 

Kan vi få förtur i kön?

Ja, om någon vuxen anhörig hjälper till med medlemsregistret eller kollar inkomna betalningar eller blir hjälptränare. Ingen tidigare erfarenhet av gymnastik behövs för att vara hjälptränare och om du vill finns det kurser att gå hos gymnastikförbundet, kursavgift och körersättning betalas av Höörs GF. Det här materialet vill vi att du tar del av när du startar som hjälptränare.

Det är inte alltid behov av hjälptränare i alla grupper, maila och fråga så kollar vi upp hur behovet för just den grupp som ert(era) barn är intresserad(e) av ser ut. 

Måste en anmäla sig igen inför den nya terminen om en tränat i gruppen under förra terminen?

Den som tränat i någon av våra grupper kommer automatiskt med på deltagarlistan inför nästa termin, ny anmälan behövs inte. Gymnasterna blir uppflyttade till nästa grupp när de uppnår en viss ålder, detta sker också automatiskt. Det är inte obligatoriskt att byta grupp bara för att gymnasten blivit äldre. 

När ska gymnasten byta grupp?

Gymnasterna blir uppflyttade automatiskt när de uppnått en viss ålder men det går även bra att byta pga kunskapsnivå (att göra för enkla övningar är lika tråkigt som att göra för svåra) eller någon annan anledning. Det går alltid bra att prata med ledarna i gruppen om någon gymnast vill testa en annan grupp för att sedan eventuellt byta.

Kan vi träna truppgymnastik hos Höörs GF?

Vi har ingen träning som vi kallar truppgymnastik men vi tränar på de grundläggande övningarna som ingår tumbling och trampett. Vi tränar inget fristående.

Det finns bra fakta om truppgymnastik på gymnastik.se

Vad ska en ha på sig?

Tröja+byxor/shorts eller gymnastikdräkt. En långärmad tröja är bra att ha innan vi hunnit värma upp, det är lite kallt i hallen. På fötterna har vi helst ingenting alls men bomskor med lädersula eller gympaskor är OK att ha, det kan som sagt vara lite kallt på golvet. Det är inte tillåtet att träna i strumpor, inte ens sådana med "ploppar" på undersidan. En vattenflaska är bra att ha med, den lämnar vi i omklädningsrummet under träningen och så går vi ut där och tar drickapauser. Långt hår sätts upp i tofs(ar) för att undvika att håret fastnar i redskap eller under barnets egna händer när vi slår kullerbyttor eller hjular/står på händer/huvud.

Vad får gymnasterna inte ha med sig in i hallen?

Nappar, mjukisdjur och vattenflaskor lämnar vi i omklädningsrummet under träningen.

Kan jag köpa en klubbtröja?

Ja, T-shirt kostar 80 kr och ni kan swisha till 123 007 73 70 eller sätta in på BG 718-7495. Skriv "Tröja" + barnets namn och grupp i meddelandefältet. Meddela era tränare när ni betalt tröjan så får ni välja en som passar, de finns i storlekarna 100, 120, 140 och 12/14 år. 

Hur många träningstillfällen blir det per temin?

Det blir ca 13 tillfällen per termin. Vårterminen brukar ha fler tillfällen än höstterminen.

Hur gammal ska mitt barn vara?

Vi har grupper för gymnaster från 3 år och uppåt. 3-åringar har någon vuxen anhörig med sig under passet men för de äldre barnen fungerar träningen bäst om vuxna sitter i omklädningsrummet eller går en runda när vi tränar.

Får föräldrar följa med?

3-åringar måste ha någon vuxen med sig under passet men för de äldre barnen fungerar träningen bäst om vuxen anhörig sitter i omklädningsrummet eller går en runda när vi tränar. Det är helt OK att ha en vuxen anhörig med sig de första gångerna när ni är nya.  

När är det träning?

Kalendern är inlagd på startsidan.

Behöver vi meddela tränaren om vi inte kan komma på en träning?

Ni behöver inte höra av er till tränaren om ert/era barn uteblir från ett eller några få träningstillfälle, vi föredrar faktiskt att ni INTE meddelar tillfällig frånvaro. Det är bara att dyka upp igen vid nästa tillfälle.

Vad gör jag om jag kommit försent till träningen och dörrarna är låsta?

Vi låser dörrarna under träningspasset eftersom vi tyvärr råkat ut för stölder i omklädningsrummet. Försök att knacka på dörren som fungerar som nödutgång, den ligger på motsatt sida av hallen från omklädningsrummen. I de flesta fall hör vi att det knackar och kan öppna dörren men det kan hända att vi missar knackandet när vi spelar musik under passet.

När är det uppvisning?

Sista tillfället varje termin bjuder vi in föräldrar, släkt, syskon, kompisar mfl. för att kolla på vad vi brukar göra på träningen. Fika ingår!

Hur behandlar Höörs GF mina personuppgifter?

Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.  

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här.